Zorgaanbod

Zwangerschapsbegeleiding

Je kan je zwangerschap laten opvolgen door een vroedvrouw.
 Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat vroedvrouwenzorg leidt tot een positievere zwangerschapservaring en minder medische complicaties.
 
De vroedvrouw is dan ook dé persoon om jouw normale zwangerschap, bevalling en kraamperiode te begeleiden
 
Voor de drie aanbevolen echo's, werken we samen met de gynaecoloog of huisarts naar keuze. Wil je echter liever meer naar de gynaecoloog of huisarts, dan kan dat natuurlijk ook. We gaan steeds samen op zoek naar de begeleiding die het beste bij jouw wensen aansluit.
 
Naast de medische controles (bloeddruk meten, luisteren naar de harttonen van de baby, bloedafnames, urinecontroles ...) neem ik heel wat  tijd om te luisteren naar je verhaal, te antwoorden op je vragen en je emotioneel verder te begeleiden. 
 

 Begeleiding arbeid thuis 


Je kan tijdens de arbeid ervoor kiezen om het eerste deel van de arbeid thuis te doen om vervolgens in het ziekenhuis te bevallen. 


 Je kan dan in een vertrouwde omgeving ontspannen, onder medische begeleiding van de vroedvrouw. Hierbij controleren we op regelmatige basis diverse parameters (Harttonen van de baby, bloeddruk, vordering van de ontsluiting, ligging van de baby...).
We bieden jou en jouw partner een persoonlijke ondersteuning om zo goed mogelijk de weeën op te vangen en de arbeid een unieke ervaring te maken. 

Deze begeleiding is op voorhand vast te leggen. 
 Laat ons dit tijdig weten zodat we jullie voldoende kunnen voorbereiden op dit mooie en unieke proces. 
  

 Postnatale begeleiding 


Vanaf je thuiskomst is de vroedvrouw aan huis het ideale aanspreekpunt, een professionele raadgever die je medisch opvolgt en de nodige ondersteuning biedt.

Wat mag je verwachten tijdens een huisbezoek van de vroedvrouw? 

  • Medische opvolging mama
  • Medische opvolging baby
  • Bloedafname neonatale screening (PKU)
  • Opvolging na poliklinische bevalling
  • Wondverzorging – verwijderen hechtingen
  • Bloedafnames
  • Hulp en adviezen bij verzorging baby
  • Aandacht voor de emoties

 
 Nazorg tot je baby 1 jaar is